Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

16 Haziran 2016 Perşembe

Ebruli Kek Tarifi


Görüntüsü itibariyle ebruli sanatı andırmasından dolayı ismini buradan alan bu tarifimiz,çok güzel bir tada sahiptir.Sizler isteğe göre süsleyebilir ve o şekilde de ikram edebilirsiniz.Herkese afiyet olsun.

Ebruli Kek Malzemeleri

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

Ebruli Kek Yapılışı

Derin bir kaba yumurtalar kırılır içine toz şeker eklenip köpük köpük olana kadar iyice çırpılır. Daha sonra içine kakao hariç diğer malzemelerin hepsi eklenir tekrar çırpılır. Kek hamuru hazır olunca ikiye ayrılır. Bir tanesinin içine kakao eklenip iyice çırpılır. Yuvarlak kek tepsisi iyice yağlanır yapışmaması için biraz un ve toz şeker de serpebilirsiniz. Hazırlanan sade kek hamurundan tepsinin tam ortasına yarım kepçe dökülür. Sonra üzerine yarım kepçe kakaolu hamurdan dökülür. Hamuru döktükçe tepsiye yayılacaktır. Bu şekilde hamurların tamamı bitene kadar bir sade bir kakaolu hamurdan dökülür. Kek hamurunun tamamı tepsiye dökülünce ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir.

Ebruli Kek Tarifi Video





Google Etiketler:Ebruli Kek Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri