Görüntüsü itibariyle ebruli sanatı andırmasından dolayı ismini buradan alan bu tarifimiz,çok güzel bir tada sahiptir.Sizler isteğe göre süsleyebilir ve o şekilde de ikram edebilirsiniz.Herkese afiyet olsun.
Ebruli Kek Malzemeleri
4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Ebruli Kek Yapılışı
Derin bir kaba yumurtalar kırılır içine toz şeker eklenip köpük köpük olana kadar iyice çırpılır. Daha sonra içine kakao hariç diğer malzemelerin hepsi eklenir tekrar çırpılır. Kek hamuru hazır olunca ikiye ayrılır. Bir tanesinin içine kakao eklenip iyice çırpılır. Yuvarlak kek tepsisi iyice yağlanır yapışmaması için biraz un ve toz şeker de serpebilirsiniz. Hazırlanan sade kek hamurundan tepsinin tam ortasına yarım kepçe dökülür. Sonra üzerine yarım kepçe kakaolu hamurdan dökülür. Hamuru döktükçe tepsiye yayılacaktır. Bu şekilde hamurların tamamı bitene kadar bir sade bir kakaolu hamurdan dökülür. Kek hamurunun tamamı tepsiye dökülünce ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir.Ebruli Kek Tarifi Video
Google Etiketler:Ebruli Kek Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder