Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

25 Haziran 2016 Cumartesi

Çikolatalı Yoğurt


Çikolatalı Yoğurt Malzemeleri

200 gr bitter çikolata
Krema
1 litre süt (krem şanti için, bir su bardak ayırın)
60 gr şeker
25 gr nişasta
3 yumurta sarısı

Çikolatalı Yoğurt Üzeri İçin

1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Çikolatalı Yoğurt Yapılışı

İlk olarak çikolatalar robottan geçirilir veya rendelenir. Rendelerken elinizde eriyebilir bu yüzden robottan geçirmeniz daha iyi olacaktır. Karıştırma kabının içine yumurtanın sarıları, şeker ve nişasta koyulup mikser ile iyice çırpılır. Bu karışım beyazlaşana kadar çırpıldıktan sonra kenara koyulur. Bir tencerenin içine süt ve krema koyulur ve ocağa alınır. Kısık ateşli ocakta kaynamadan pişirilip ocağın altı kapatılır. Ocaktan alınan kremanın içine rendelenen veya robottan geçirilen çikolatalar eklenir ve çikolatalar eriyene kadar karıştırılır. Daha sonra bu kremanın içine çırpıp beyazlayan yumurta eklenip tekrar iyice karıştırılır. Tencere tekrar ocağa koyulup orta ateşte puding kıvamında katılaşana kadar pişirilir. Puding piştikten sonra servis edeceğimiz kase veya bardaklara yarıdan biraz fazla olacak şekilde paylaştırılır. Kaselerdeki pudingler soğurken üzeri için krem şanti ve süt mikser yardımı ile köpük köpük olana kadar çırpılır. Hazır olan krem şanti soğuyan pudinglerin üzerine kaşık yardımı ile dökülür. Yaptığımız bu tatlının tadı marketlerde satılan Çikolatalı Yoğurttan daha güzel oluyor. İsteğe göre üzerini çikolata ile süsleyebilirsiniz.



Google Etiketler:Çikolatalı Yoğurt,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri