Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

18 Haziran 2016 Cumartesi

Beze Tatlisı Tarifi


Bezeni kim sevmez ki… Böyle kar gibi bembeyaz, kıtır-kıtır başka ne ola bilir. Yapılışının zor olduğunu söyleyemem, her şeyi tarifteki gibi uygularsanız bezeniz tam istediğiniz gibi kıtır-kıtır olacaktır. Bizim tarifi kullanarak yapsanız pişman olmayacaksınız. İşin en önemli tarafı tüm malzemeleri eklerken dayanmadan karıştırmaya devam etmenizdir. Bunu mikserle yapmanızı tavsiye ederim. Geçelim bugünkü bembeyaz, kıtır-kıtır beze tatlısı tarifimize.

Beze Tatlısı Malzemeleri

3 yumurta beyazı
150 gram pudra şeker
1,5 çay kaşığı nişasta
1 çay kaşığı 6% li elma sirkesi

Beze Tatlısı Yapılışı

Bezenin yapılışına geçmeden önce bilmeniz gereken bir şey var,gereken tüm malzemeleri mutfak masasının üzerine dizin. Çünkü tüm malzemeleri ilave ederken mikserle karıştırmaya devam edeceksiniz. İlk önce yumurtaların beyazlarını ayırıyoruz ve mikserle karıştırıyoruz. Karıştıra karıştıra pudra şekerimizi de ilave etmeye başlayalım. Pudra şekerini tümünü ilave ettikten sonra mikserin hızını yükseltelim ve dayanmadan 5 dakika karıştıralım. 5 dakika karıştırdıktan sonra elma sirkemizi ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim. Daha sonra nişastayı ilave edelim ve 2-3 dakika karıştıralım. Elde ettiğimiz kıvamı kaşıkla tepsimize dizelim. Önceden fırınımızı ısıtalım ve 100 derecede 1 saat sürede bezemizi pişirelim. Daha sonra fırından çıkarmadan 20 dakika fırında bekletelim. Soğuduktan sonra tada bilirsiniz. Her kese afiyet olsun!



Google Etiketler:Beze Tatlisı Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri