Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Pismaniyeli Soguk Tatli

Merhaba arkadaşlar Pişmaniyeli soğuk pasta tarifini paylaşıyoruz daha önce bende hiç tadına bakmadım.

Resimde görüldüğü gibiyse çok nefis bir tadı vardır,


  • Gerekli Malzemeler

200 gram Pötibör cinsi bisküvi sade veya kakaolu
75 gram erimiş tereyağı
bir paket çiğ krema (200 ml.)
bir ½ Paket labne peyniri
175 gram tozşeker
üç yumurta sarısı
üç yumurta akı
Vanilya
çember kalıp
150 gram kadar sade pişmaniye
Arzuya göre çilek veya çikolata sosu

  • Hazırlanışı ve Yapılışı

Bisküvileri erimiş tereyağı ile beraber robottan geçiriyoruz ve dökülen bir hamur elde ediyoruz.
Kenarı açılabilen çember kalıbın dibini aynı boyutta yağlı kağıtla kapladıktan sonra bisküvi hamurunu elimizle bastırarak üzerine yayıyoruz.
Çiğ kremayı vanilya ile beraber çırpıyoruz.
175 gram toz şekeri 3 yumurtanın sarısı ile çırpıyoruz ve 1 ½ paket labne peyniriyle karıştırıyoruz.
3 yumurtanın akını bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
Labne karışımını ve çiğ kremayı birbirine yedirdikten sonra en sonunda yumurta karını tahta veya silikon kaşıkla karıştırıyoruz. Bu karışımı çember kalıba döküyoruz.
En az 6 saat buzdolabımızın derin dondurucu bölümünde bekletiyoruz.
Servisten sadece 5 dakika önce kalıptan çıkartıp üzerini pişmaniye ile sıvama kaplıyoruz. Arzuya göre servis esnasında çilek veya çikolata sosu ilave ediyoruz.

Artık pastamız hazır Afiyetle yiyebilirsiniz..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri