Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

31 Mayıs 2013 Cuma

Tarcinli Lokma

Tarçınlı lokma tatlısı 10 kişiliktir arkadaşlar lezzetli bir okadarda güzel bir tatlıdır tavsiye ederim şimdiden afiyet şeker olsun; )


Lokma için  MALZEMELER:


  •  yarım paket yaş maya 
  •  1 adet yumurta 
  •  1 çay kaşığı tuz 
  •  2,5 su bardağı un 
  •  2 adet karanfil 
  •  su 

 ŞERBETİ İÇİN : 

  •  3 su bardağı toz şeker 
  •  2 su bardağı su 
  •  dörtte bir limon 


Lokmanın HAZIRLANIŞI VE YAPILIŞI : 

  •  Karanfili havanda dövüp toz haline getiriyoruz.karıştırma kabına unu döküyoruz.ortasını açıyoruz.
  •  mayayı biraz suyla eritip azıcık unla bulamaç yapıp kenarlardaki unu bulamacın üzerine kapatıyoruz.
  •  ılık ortamda mayalandırıyoruz.bir bardakta su ve tuzu eritip yumurta kırıp hamura ilave ediyoruz.
  •  kek hamurundan biraz daha yumusak bir hamur elde ediyoruz.alttan üste doğru hızlı hızlı karıştırıyoruz.
  •  üzerine örtü örtüp mayalanmaya bırakıyoruz.bir tavaya bolca sıvıyağ koyuyoruz.mayalanmış hamurumuzu 
  •  avucumuza alıp sıkarak çıkan top şeklindeki hamuru  sıvıyağ batırılmış tatlı kaşığıyla alıp sıçak yağa 
  •  atıyoruz.karıştırarak kızartıyoruz.şerbetini içine çekdikten sonra servis tabağına alıyoruz.üzerine 
  •  toz tarçın,hindistan cevizi yeşil fıstık serpip servis yapıyoruz. 

 ŞERBETİN HAZIRLANIŞI : 

  •  Bir tencereye şekeri,suyu,limonu koyup 10 dakika kadar kaynatıyoruz.kıvamlı bir şerbet olması 
  • gerekiyor.. 


0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri