Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

7 Ağustos 2014 Perşembe

Şam Tatlısı Yapımı resimli


Merhaba hoşgeldiniz bugün yine sizlere damak tadına uygun bir tatlı çeşiti tarifini veriyoruz Şam tatlısı birçok ustaların gözdesi olan ve yapılışı kolay ve pratik olan tatlı türüdür oktay usta - emine beder gibi ünlü ahçıların beğenip sunduğu tarifler..

Şam için malzemeler.

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çorba kaşığı kabartma tozu
  • Vanilya
  • Limon kabuğu
  • Badem.


Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker


Şam tatlısının hazırlanış tarifi.
  • Öncelikle bir kaba yoğurt, zeytinyağı, pekmez ve sütü koyalım ve karıştıralım. Karıştırdıktan sonra irmik, un, kabartma tozu, şeker ve vanilyayı katalım. Üzerine limon kabuğunu rendeleyelim. Hamuru karıştırıp fırın tepsisine serelim. Üzerine bademleri koyalım ve 170 derecelik fırında pişirelim. Pişirme işlemi bitince üzerin şerbeti koyup yarım saat bekletelim ve servise hazır hale gelmiş olur.
Afiyet şeker olsun; )


0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri