Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

24 Mayıs 2013 Cuma

# Kırım Baklavası.



  • Baklava için malzemeler..


1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
4,5 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
250 gr tereyağı


  • İÇİ için : 


2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çay bardağı toz şeker


  • ŞERBETİ için :


4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu 


  • HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI:


ŞEkerle suyu tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırıp şerbeti koyulaşması için on dikaka kaynatıyoruz.Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp soğuması için kenarda bekletiyoruz.Yoğurma kabının içine yumurta,yoğurt,su,sıvıyağ,karbonat atıp karıştırıp unu eleyerek yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz.Hamuru tezgahın üzerine alıp pütürsüz hale gelene
Kadar yoğurup üzerini örtüp yirmi dakika hamuru dinlendiriyoruz.Hamurdan otuz adet beze yapıp bezeleri tek tek açarak çay tabağı büyüklüğüne getiriyoruz.Çay tabağı büyüklüğünde açılmış bezelerin beş tanesini aralarına nişasta serperek üst üste koyuyoruz.Oklavayla tepsi büyüklüğünde getirip Orta boy yağlanmış fırın tepsisine yufkayı yayıyoruz.üzerine erimiş margarinden iki kaşık kadar gezdirip şekerle karıştırılmış
Ceviz içini serpip tekrar beş adet bezeyi nişastalayıp tepsi büyüklüğünde oklava yardımıyla getirip cevizlerin üzerine serpip tekrar yağ ve ceviz atarak üçüncü,dördüncü,beşinci beşlik bezeleri açarak aralarına ceviz serperek tepsiye yayıyoruz.altıncı,beşlik bezeyide baklava tepsisine serdikten sonra bıcakla iki cm'lik kareler halinde baklavayı dilimleyerek kalan yağı bir sefer daha kızdırıp baklavanın üzerine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında otuz- otuzbeş dakika pişiriyoruz.Fırından çıkan baklavanın üzerine soğumuş şurubu döküp servis yapıyoruz..

AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri