Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

20 Mayıs 2013 Pazartesi

# Krem Süzet




  • Kullanılacak malzemeler..

  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 fiske tuz
  • 1/2 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı marmelat
  • 2 çorba kaşığı pudra şkeri
  • 1 çorba kaşığı margarin

  • HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :

  • Derin bir kaseye yumurtayı,unu,bir kahve kaşığı pudra şekerini,tuzu vanilya ve limon kabuğu rendesini koyup iyice karıştırıyoruz.Bir su bardağı sütü yavaş yavaş katarak karışımı iyice eziyoruz.En son karışıma erimiş fındık kadar yağ koyup tekrar karıştırıyoruz.
  • Temiz tavaya fındık kadar yağ koyup eritip her tarafı yağlıyoruz.Yağı hafifçe silerek tekrar yağ koyup yarım çay bardağı karışımdan koyup tava çapı kadar tavayı sallayarak yayıyoruz.KArışım pıhtılaşınca bıçakla kenarları kesip tavayı sallayarak alt üst ediyoruz.
  • Üstü alta getirip pişince temiz ve düz bir yere ters çeviriyoruz.ÜZerine sıcakken marmelat sürüp dörde katlıyoruz.Servis tabağına alıp üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz.Bütün karışım bitinceye kadar bu işleme devam ediyoruz.Ilıkken servis yapıyoruz.

  • AFİYET OLSUN...

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri