Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

20 Mayıs 2013 Pazartesi

# Fındıklı Puding




Kullanılacak malzemeler. . 


  • 150 gr tereyağı
  • 150 gr pudra şekeri
  • 150 gr fındık içi
  • 1/' paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1,5 ceviz kadar yağ
  • 1,5 çorba kaşığı galeta tozu
  • 100 gr ufalanmış bayat ekmek 


Puding hazırlanış..


  • Erimiş yağı puding kalıbına yoksa dibi yuvarlak tencereye tabaka halinde sürüyoruz.Kıyılmış fındık karıştırılmış galeta tozunu içine atıp her tarafını kaplıyoruz.Porselen kasede tereyağıyla un şekeri spatulayla karıştırarak beyazlatıyoruz.Sonra yumurta sarısını koyuyoruz.
  • Diğer taraftan yumurta aklarını çırparak köpürtüyoruz.Akları,çekilmiş fındığı,ufalanmış ekmeği,vanilyayı ,limon kabuğu rendesini ve şekeri yağa katıp  karıştırıyoruz.HAzırladığımız puding kalıbına doldurup kapağını sıkıca kapatıyoruz.Kalıbı kendinden daha derin tencereye 
  • koyup yarısını geçecek kadar su koyuyoruz.KApağını kapatıp orta hararetli ateşte kaynamaya bırakıyoruz.Kaynamadan itibaren bir saat onbeş dakika pişiriyoruz.Ateşten aldıktan sonra onbeş-yirmi dakika sonra kalıbı sudan çıkarıyoruz.Soğuduğu zaman kalıbı tersyüz ederek pudingi 
  • Yuvarlak servis tabağına çeviriyoruz.


AFİYET OLSUN..

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri