Kullanılacak malzemeler. .
- 150 gr tereyağı
- 150 gr pudra şekeri
- 150 gr fındık içi
- 1/' paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1,5 ceviz kadar yağ
- 1,5 çorba kaşığı galeta tozu
- 100 gr ufalanmış bayat ekmek
Puding hazırlanış..
- Erimiş yağı puding kalıbına yoksa dibi yuvarlak tencereye tabaka halinde sürüyoruz.Kıyılmış fındık karıştırılmış galeta tozunu içine atıp her tarafını kaplıyoruz.Porselen kasede tereyağıyla un şekeri spatulayla karıştırarak beyazlatıyoruz.Sonra yumurta sarısını koyuyoruz.
- Diğer taraftan yumurta aklarını çırparak köpürtüyoruz.Akları,çekilmiş fındığı,ufalanmış ekmeği,vanilyayı ,limon kabuğu rendesini ve şekeri yağa katıp karıştırıyoruz.HAzırladığımız puding kalıbına doldurup kapağını sıkıca kapatıyoruz.Kalıbı kendinden daha derin tencereye
- koyup yarısını geçecek kadar su koyuyoruz.KApağını kapatıp orta hararetli ateşte kaynamaya bırakıyoruz.Kaynamadan itibaren bir saat onbeş dakika pişiriyoruz.Ateşten aldıktan sonra onbeş-yirmi dakika sonra kalıbı sudan çıkarıyoruz.Soğuduğu zaman kalıbı tersyüz ederek pudingi
- Yuvarlak servis tabağına çeviriyoruz.
AFİYET OLSUN..
0 yorum :
Yorum Gönder