Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

15 Haziran 2016 Çarşamba

Tavuk Büryan Tarifi


Merhaba Hanımlar, sizlere ilk çalıştığım ofisteki bir anımı anlatacağım. Bu anım tamamıyla tavuk büryan tarifinden oluşmaktadır. İlk iş deneyimime sahip olduğum şirkette, bir aşçı ablamız vardı, yemekleri dün gibi aklımda, her gün akla hayale gelmez bir çok çeşit sererdi önümüze. Kendisi Mardin'liydi aslen. Ablamız mutfağın tam bir ustası olmuştu resmen. E burada patronumuzun da etkisi büyüktü aslında. Yemek yapmak için hangi malzemeyi isterse alabileceği bütçeyi sağlıyordu sağ olsun. Biz de bu sayede en lüks lokantadan daha uygun fiyata daha lezzetli yemekler yiyorduk.

Bir çok restoranda yemek yedim, ancak aşçı ablamızın bize yaptığı yemeklerin tadını hiçbir yerde bulamadım. Bir gün bize "bugün büryan yapayım mı ?" diye sorduğunda, hayatımda ilk kez duyduğum yemeği hem merak etmiştim, hem de adından dolayı acaba tadı da tuhaf mıdır diye düşünmeden edememiştim. Yine de kararımı diğer arkadaşlarım gibi tabiî ki isterim olmuştu. Herşeyden önce ablamızın yemeklerine alışıktık ve bizim önümüze kötü bir şey koymayacağına inanıyorduk. Böylelikle ben tavuk büryanla tanışmış oldum. Şimdi de bu lezzeti sizlere tanıtmak istiyorum.

Tavuk Büryan Malzemeleri:

3 Adet haşlanmış tavuk budu. 2 Adet orta boy kuru soğan. 3 yemek kaşığı sıvı yağ. 2 su bardağı pirinç 1 Yemek kaşığı kuru nane, 1 Yemek kaşığı tereyağ, 4 su bardağı tavuk suyu ya da sıcak su, Bir tutam tuz

Tavuk Büryan Yapılışı:

Kuru soğanları küp küp doğrayıp, sıvı yağ ile hafif soteleyelim, Ayıkladığımız ve iyice yıkadığımız pirincimizi soğanların üzerine ilave edelim, 5 Dakika kadar kavuralım, Kuru naneyi ilave edelim, 1 Yemek kaşığı tereyağını ilave edelim, karıştıralım, Kavurduğumuz pirinci, 30 cm çapındaki borcam tepsiye yayalım, Üzerine haşlanmış tavuk butlarını dizelim, Üzerine tavuk suyu ya da sıcak suyu ilave edelim, 200 derecelik fırında pirinçler suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirmeye bırakalım.

Büryanımız piştikten sonra fırından çıkartıp, on dakika kadar beklettikten sonra,servis tabağımıza alıp, yanına koyacağımız birkaç çorba kaşığı tava yoğurdu ile sunum yapalım.

Afiyet Olsun.





Google Etiketler:Tavuk Büryan Tarifi,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri