Bir tatlı tarifi sitesinde olmazsa olmazlardan biri de kandil simidi tarifidir.Özellikle kandil günlerinde dağıtılan bu simit,gerçekten geçmişi olan ve bir o kadar da güzel bir gıdadır.Ülkemizde geleneksel hale gelen kandil simitleri,her sene tüm kandillerde mahallemizin öncü bayanları tarafından hep dağıtılmaktadır.Bu güzel simidin tarifini de bizler de sizlerle paylaşalım istedik.Nefis kandil simidi malzemeleri,videolu ve resimli anlatımı sizler ile.
Kandil simidi, kandillerde dağıtılan ve hepimizin mutlaka tatmış olduğu geleneksel lezzetlerimizden birisidir. Eskiler bu güzel simidi evlerinde yaparak komşularıyla paylaşırlarmış. Günümüzde yapımının zor olduğunun düşünülmesi sebebiyle dışarıdan satın alınıyor. Dışarıdan alınan bir kandil simidinde eskilere has o özellikleri ve tadı bulmamız oldukça zordur. Biz de eski günlerin nostaljik havasını solumak ve evlerinde bu güzel lezzeti yaparak ailecek kandilin tadına varmak isteyenler için kandil simidi tarifi vermek istiyoruz. Sizlere vereceğimiz bu tarif sayesinde sizlerde tıpkı eskilerin yaptığı kandil simidinin aynısını pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Evinizin mutfağında 50 dakika içerisinde susamlarla harika bir görüntü ve kıvamıyla gevrek bir tada sahip bu tarifi denemek isterseniz, tek yapmanız gereken verdiğimiz malzemeleri tam ölçüsünde kullanmak ve tüm aşamaları anlattığımız şekilde yerine getirmek. İşinizi biraz daha kolaylaştırmak adına videolu anlatımını da sizlerle paylaşıyoruz. Kandillerinizi geçmişin sıcak atmosferiyle yaşamanız ve komşularınızı da bu atmosfere dahil edebilmeniz için kandil simidi yapımı aşağıda anlatılmaktadır.
Kandil Simidi Malzemeleri
Yarım Paket Margarin
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yumurta
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Yemek Kaşığı Mahlep
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Çay Kaşığı Tuz
Yarım Paket Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un
Kandil Simidi Üzeri için :
Susam
Kandil Simidi Yapılışı
Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Beyazı üzeri için geniş bir tabağa alınır. yumurta sarısının içine oda sıcaklığında yumuşayan margarin, sıvıyağ, toz şeker ve yoğurt eklenerek margarinin iyice erimesi için yoğrulur. Daha sonra içine tuz, mahlep, kabartma tozu ve un eklenip iyice yoğrumaya başlanır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilene kadar un azar azar eklenerek yoğurma işlemine devam edilir. Hamur hazır olunca yumurta akı koyulan tabağa biraz su koyarak iyice çırpılır. Hamurdan biraz ceviz büyüklüğünde parça alınarak simit şeklinde halka yapılır. Kandil simitinin büyüklüğünü nasıl istiyorsanız o şekilde yapabilirsiniz. Hazırlanan simitler önce yumurta akı ve su karışımına batırılır. Daha sonra susama batırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyulur. Bu şekilde hamurun tamamından simitler yapılıp tepsiye dizilir. Kandil simitleri önceden ısıtılmış 150 derece ısıdaki fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
» Kandil Simidi Video
Google Etiketler:Kandil Simidi Tarifi,
0 yorum :
Yorum Gönder