Höşmerim tatlısı, Balıkesir’e ait oldukça değişik ve lezzetli bir tatlıdır. Balıkesir’den ülkemizin çeşitli bölgelerine yayılmış olan bu lezzet, bazı yörelerde peynir helvası olarak da adlandırılmaktadır. Kolay bir tatlı yaparak eşsiz bir lezzet yakalamak istiyorsanız bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Lor peynirinin farklı bir çeşni kattığı bu hafif tatlı yaz kış her mevsim rahatlıkla tüketilebilir. Az malzeme kullanarak tatlı yeme zevkinin doruklarına çıkmak istiyorsanız höşmerim tatlısı tarifi sizler için geliyor. Verdiğimiz ölçüleri bire bir kullanarak tam tadında ve kıvamında bir tatlı yapabilirsiniz.
Höşmerim Tatlısı Malzemeleri
3 yemek kaşığı un
150 gram tereyağı
250 gram lor peyniri ( tuzsuz )
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
Çekilmiş ceviz veya fındık
Höşmerim Tatlısı Yapılışı
Verilen ölçülerde tereyağı ve unu bir tavaya alın ve orta ateşte unun kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Buradaki en önemli ayrıntı unu yakmadan sadece sararana kadar kavurmanızdır. Unu çok kavurursanız hem rengi hem de tadı hoş olmayacaktır. 5 dakika kadar kavurmanız yeterli gelecektir. Un sarardıktan sonra içine lor peyniri, yumurta sarısı ve toz şekeri ilave edin. Ocağın altını kısığa verip, kaşıkla malzemeleri ezerek karıştırın. Yaklaşık 15 dakika sonra malzemeler birbiriyle iyice karışıp, tatlı koyu bir kıvama gelecektir. Ocağın altını kapatın ve tatlıyı soğutmadan servis tabağına aktarın. Höşmerim tatlısının üzerini ceviz, fındık ya da dilediğiniz başka şekillerde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.Höşmerim tatlısını yaparken tahta kaşık kullanın ve yaparken dibinin tutmaması için sürekli karıştırmayı unutmayın. Aksi halde helvanın dibi tutacağı için, yerken ağzınıza yanık bir tat gelecektir. Höşmerim tatlısının özelliği sarımsı rengi olduğu için unu kahverengi olmadan sadece biraz sararana kadar kavurmanız gerekmekte. Bu püf noktalarına dikkat ederseniz konuklarınıza ağızlara layık bir tatlı ikram edebilirsiniz.
Google Etiketler:,
0 yorum :
Yorum Gönder