Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

16 Haziran 2016 Perşembe


Höşmerim tatlısı, Balıkesir’e ait oldukça değişik ve lezzetli bir tatlıdır. Balıkesir’den ülkemizin çeşitli bölgelerine yayılmış olan bu lezzet, bazı yörelerde peynir helvası olarak da adlandırılmaktadır. Kolay bir tatlı yaparak eşsiz bir lezzet yakalamak istiyorsanız bu tatlıyı mutlaka yapmalısınız. Lor peynirinin farklı bir çeşni kattığı bu hafif tatlı yaz kış her mevsim rahatlıkla tüketilebilir. Az malzeme kullanarak tatlı yeme zevkinin doruklarına çıkmak istiyorsanız höşmerim tatlısı tarifi sizler için geliyor. Verdiğimiz ölçüleri bire bir kullanarak tam tadında ve kıvamında bir tatlı yapabilirsiniz.

 Höşmerim Tatlısı Malzemeleri

3 yemek kaşığı un
150 gram tereyağı
250 gram lor peyniri ( tuzsuz )
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

Çekilmiş ceviz veya fındık

 Höşmerim Tatlısı Yapılışı

Verilen ölçülerde tereyağı ve unu bir tavaya alın ve orta ateşte unun kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Buradaki en önemli ayrıntı unu yakmadan sadece sararana kadar kavurmanızdır. Unu çok kavurursanız hem rengi hem de tadı hoş olmayacaktır. 5 dakika kadar kavurmanız yeterli gelecektir. Un sarardıktan sonra içine lor peyniri, yumurta sarısı ve toz şekeri ilave edin. Ocağın altını kısığa verip, kaşıkla malzemeleri ezerek karıştırın. Yaklaşık 15 dakika sonra malzemeler birbiriyle iyice karışıp, tatlı koyu bir kıvama gelecektir. Ocağın altını kapatın ve tatlıyı soğutmadan servis tabağına aktarın. Höşmerim tatlısının üzerini ceviz, fındık ya da dilediğiniz başka şekillerde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Höşmerim tatlısını yaparken tahta kaşık kullanın ve yaparken dibinin tutmaması için sürekli karıştırmayı unutmayın. Aksi halde helvanın dibi tutacağı için, yerken ağzınıza yanık bir tat gelecektir. Höşmerim tatlısının özelliği sarımsı rengi olduğu için unu kahverengi olmadan sadece biraz sararana kadar kavurmanız gerekmekte. Bu püf noktalarına dikkat ederseniz konuklarınıza ağızlara layık bir tatlı ikram edebilirsiniz.



Google Etiketler:,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri