Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

18 Haziran 2016 Cumartesi

Böğürtlenli Kolay Parfe


Yazın sıcak zamanlarında hem hafifliği, hem serinliği, hem de taze böğürtlen tadı ile en fazla tercih edilen tatlılardan olan böğürtlenli kolay parfe tarifi ile karşınızdayız. Tadı damaklardan uzun süre gitmeyen bu muhteşem lezzeti, her zaman bulunabilen malzemeler ile pratik bir şekilde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Cevabınız hayırsa, tarifimize mutlaka göz atın ve tarif defterinize lezzetli, pratik bir tatlı tarifi daha kazandırın. Soğuk olarak yenilme özelliği sayesinde yaz aylarında sürekli dondurma diye tutturan çocuklara, ev yapımı, doğal dondurma olarak sunulabilen bu kolay parfe sayesinde çocuklar istedikleri tadı elde ederken, annelerin de içi rahat ediyor. Siz de sevdiklerinize hem serinletici, hem de sağlıklı bir tat sunmak istiyorsanız, tarifimizi okumaya devam edin.

Böğürtlenli Kolay Parfe Malzemeleri

2 Paket krem şanti
2 Su bardağı süt
Yaklaşık 400 gram böğürtlen
2 adet yumurtanın sadece akı
3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker. Bu miktar meyvenin tadına göre değişebilir

Böğürtlenli Kolay Parfe Yapılışı

Kolay tatlı tarifimiz için ilk olarak böğürtlenlerden 100 gram kadar yani yarım su bardağı kadar ayrılır. Geri kalanlara şeker ilave edilerek blender yardımı ile ezilmesi sağlanır. İyice ezildikten sonra meyveler, krem şanti ile süt güzelce çırpılır ve azar azar karıştırarak püreye eklenir. Ayrı bir kapta yumurtaların akları köpük köpük olana kadar çırpılır ve azar azar elde edilen karışıma eklenir. Homojen bir kıvama gelen karışım soğuğa dayanıklı dondurma kapları ya da fırın kaplarına konularak dondurucuya atılır. Dondurucuya konulmadan önce isteğe göre böğürtlen parçacıkları parfenin içine konulabilir. 2-3 saat sonra donan ve kıvam alan parfe buzluktan çıkarılır. Kolay dilimlenip çıkması için istenirse kap 1-2 dakika sıcak suda bekletilir ve parfeler dilimlenerek servis tabağına alınır. Taze nane ya da böğürtlen parçacıkları ile süsleme yapılarak servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.



Google Etiketler:Böğürtlenli Kolay Parfe,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri