Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

9 Temmuz 2013 Salı

Muslili Visne

Tatlı tüm dünyada sevilen ve vazgeçilemeyen tatlardandır. Güzel bir ziyafetin üzerine bir tatlıya kimse hayır demez.Türkiye’de ise şerbetli tatlılar daha çok tercih edilse de farklı tatlı tarifleri de yapılmaktadır. Bunlardan biri de pasta tarifleri. Pasta yapmak zor bir iş olsa da evlerde yapılacak bir çok pasta tarifi de bulmanız mümkün. Bu basit pasta tarifleri ile dilerseniz doğum günü kutlamalarınızı kendi yaptığınız pasta ile süsleyebilir  ya da bir akşam yemeğinin ardından misafirlerinize sunabilirsiniz. Pastanelerde yapılan pasta ve süslemeleri yapmak için sitemizde bulunan pasta tariflerinden yararlanabilir ve siz de misafirlerinizi şaşırtabilir, pastanızın tadı ile onları büyüleyebilirsiniz


Kullanılacak malzemeler

750 gram donmuş vişne
2 çorba kaşığı şeker
100 gram vişne aromalı toz jöle
2 poşet tart jöle
2 poşet toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
2 su bardağı müsli
Taze nane yaprağı 

HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI..

Donmuş vişneleri çözüp sularını süzüyoruz.vişnelerin yarısını robotta çekip 2 çorba kaşığı şeker ilave ederek püre haline getiriyoruz.bu karışıma geri kalan taze vişneleri karıştırıp bir su bardağı kaynar su içinde jöleyi eritip vişnelerle karıştırıp derin dondurucuda onbeş dakika bekletip.Krem şanti tozunu sütle robotun çırpıcı lülelerini kullanarak çırpıyoruz.Şeffat kaselere bir kat vişneli karışım bir kat krem şanti ve bir kat müsli olmak üzere diziyoruz.
Kaselerimiz yüksekse tatlımızın katlarını çoğaltıp servis yapmadan önce buzdolabında en az 30 dakika bekletip.TAtlının üzerini vişne taneleri müsli kırıkları ve taze nane yaprağıyla süsleyerek servis yapıyoruz..

AFİYET OLSUN. .

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri