Kullanılacak malzemeler
750 gram donmuş vişne
2 çorba kaşığı şeker
100 gram vişne aromalı toz jöle
2 poşet tart jöle
2 poşet toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
2 su bardağı müsli
Taze nane yaprağı
2 çorba kaşığı şeker
100 gram vişne aromalı toz jöle
2 poşet tart jöle
2 poşet toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
2 su bardağı müsli
Taze nane yaprağı
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI..
Donmuş vişneleri çözüp sularını süzüyoruz.vişnelerin yarısını robotta çekip 2 çorba kaşığı şeker ilave ederek püre haline getiriyoruz.bu karışıma geri kalan taze vişneleri karıştırıp bir su bardağı kaynar su içinde jöleyi eritip vişnelerle karıştırıp derin dondurucuda onbeş dakika bekletip.Krem şanti tozunu sütle robotun çırpıcı lülelerini kullanarak çırpıyoruz.Şeffat kaselere bir kat vişneli karışım bir kat krem şanti ve bir kat müsli olmak üzere diziyoruz.
Kaselerimiz yüksekse tatlımızın katlarını çoğaltıp servis yapmadan önce buzdolabında en az 30 dakika bekletip.TAtlının üzerini vişne taneleri müsli kırıkları ve taze nane yaprağıyla süsleyerek servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN. .
0 yorum :
Yorum Gönder