Türk mutfağının binbir çeşit lezzetlerinin arasında şüphesiz tatlılar da önemli pay sahibidir. Saray mutfağından günümüze denk gelen tatların yanı sıra her geçen gün gelişen dünya mutfağıyla birlikte tatlı menüleri enikonu genişlemektedir. Yurdumuzun
her yöresinde farklı usüle göre yapılan binlerce tatlı çeşidi Türk mutfağının vazgeçilmezleridir. Özellikle hamurişi tatlılar
ve sütlü tatlılar her kesim tarafından sıklıkla tüketilen tatlar olarak bilinse de tatlı tarifleri aracılığıyla enfes lezzetler
mutfağınıza geliyor. Özellikle en yeni birbirinden özel meyve tatlıları tarifleri ile sitemiz sayesinde sofralarınızda
çeşitli sürprizlere yer verebilirsiniz.
tatlı tarifleri'da dünyanın en iyi ustalarının en özel Kek, Pasta , Kurabiye , Baklava, tariflerini bulabileceğiniz gibi, pratik bilgilerin yardımıyla kendi tariflerinizi de oluşturup aile bireylerinize sürprizler hazırlayabilirsiniz. En yeni tatlı tariflerine ulaşmak artık
hiç de zor değil. Doğu mutfağının en farklı hamurişi tatlılarını yapmanın bir hayal olmadığını, tatlitariflerin.com sayesinde
keşfedecek ve sofralarınızda enfes tatlılara yer açacaksınız. tatlitarifibiz.blogspot.com mutfağınızdaki en gizli sırdaşınız olacak.

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Joleli Meyveli Pasta

Pasta ve pasta yapımı dünya genelinde yaygınlaşan bir alan olmaya başladı. Bu iş için özellikle açılmış pasta yapımı kursları da bulunmakta ve Türkiye’de de kurslar açılmaya devam ediyor. Pastacılığı profesyonel olarak yapmak isteyenler ya da pasta tarifleri öğrenmek isteyenler bu kurslara katılıyor ve pasta yapımının inceliklerini öğreniyorlar. Ancak evlerinizde pasta yapmak için illa ki bu kurslara gitmeniz gerekmiyor. Herkesin evlerinde uygulayabileceği pasta tariflerini sitemizden inceleyip, kolayca erişebileceğiniz malzemeler ile pastalar yapmanız mümkün. Bu pasta tariflerinin yapımı oldukça basit olduğu gibi kendi yaratıcılığınızı da katarak, harikalar yaratabilirsiniz. Sitemizde bulunan çeşitli pasta tarifleri ile pasta kurslarına katılmadan kendi kendinize pasta yapmayı öğrenebilir ve sofralarınıza renk katabilirsiniz.


GerekLi malzemeler. .

200 gram dondurulmuş vişne
1 portakal
3 kivi
1 muz
300 gram ananas
150 gram siyah üzüm
100 gram kiraz şekerlemesi
1 paket pötibör bisküvi
1 kutu ananas jölesi

HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI..

MEyveleri yıkayıp.soyuyoruz.Küçük küçük doğrayıp bisküvileri kek kalıbının veya küçük kalıpların altına diziyoruz.Üzerine meyveleri diziyoruz.Jöleyi paketteki tarifine uygun olarak hazırlayıp.Soğutup meyvelerin üzerine döküp.
Buzdolabında soğutup ters çeviriyoruz.ÇEvresini meyve dilimleriyle süsleyerek servis yapıyoruz..

Afiyet şeker olsun .

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site haritası ; Google Sitemap En güzel Tatlı Çeşitleri Resimli Tatlı Tarifleri